Autopesula

Autosi maalipinta tarvitsee säännöllistä hoitoa pysyäkseen ruosteettomana ja säilyttääkseen kauniin ulkonäön.

Pohjoisen vaihtelevat sääolot tekevät autonhoidosta erityisen tärkeää ja haasteellista: Kesäisin paahtava aurinko, tiestä irtoava piki, happamat sateet, puista tippuva pihka ja auton keulaan liiskautuvat ötökät saattavat vaurioittaa hoitamatonta maalipintaa pysyvästi. Talvisin taas maantiesuola ja suuret lämpötilanvaihtelut, puhumattakaan maalipintaa rikkovista pikkukivistä, altistavat autosi pinnan korroosiolle.

Maalipinnan naarmuuntuminen ja kuluminen on toki ajan mittaan väistämätöntä, mutta auton säännöllinen pesu ja vahaus hyvin valituilla ja käytetyillä autonhoitotuotteilla hidastavat ikääntymistä ja ylläpitävät autosi arvoa huomattavasti.

Säännöllinen pesu on parasta, mitä voit autosi maalipinnalle tehdä. Kun peset autosi riittävän usein – päivittäisessä käytössä on auto suositeltavaa pestä pari kertaa kuukaudessa – lika ei pääse pinttymään eikä voimakkaita liuotinaineita tarvita. Käsinpesu on pesumenetelmistä tehokkain ja hellävaraisin; ihminen näkee vaikeimmin likaiset kohdat ja pääsee käsiksi myös hankaliin paikkoihin, minne huoltoasemien pesukoneet eivät yllä. Käsinpesu on myös ympäristöystävällinen vaihtoehto koneelliselle pesulle, sillä se kuluttaa vain murto-osan koneen käyttämästä vedestä, pesuaineesta ja energiasta.